Receptek az 1940-es évekből /Keresztesné Szabina néni receptfüzetéből/
Dió kenyér: 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral jól elkeverünk. 25 dkg darabokra vágott dióval tovább keverünk, végül 5 tojás habját és 25 dkg lisztet adunk hozzá. Őzgerinc formában sütjük.
Diós koszorú: 50 dkg liszt, 24 dkg zsiradék, 20 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, l cs. sütőpor, tej /amennyi szükséges/. Egy lyukas és egy teli koszorút készítünk. A lyukas koszorú tetejét durvára vágott dióval megszórjuk. Mindkettőt megsütjük, majd lekvárral összeragasztjuk.
Diós csók: 4 tojás fehérjét 25 dkg cukorral keményre kikeverünk. Beleteszünk 30 dkg darált diót, 3 evőkanál kakaót, kevés fahéjat, reszelt citromhéjat, őrölt szegfűszeget.
Kis halmokat rakunk a tepsibe, megsütjük.
Hadi tészta: 40 dkg liszt, 30 dkg tört burgonya /melegen/, 1 tojás, 20 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 12 dkg zsír, kis fahéj, vanília, fél citrom leve és reszelt héja.
Jól összegyúrni. Fele tésztát tepsibe tenni, lekvárral megkenni, ráhelyezni a másik lapot, és megsütni.
Omlós pogácsa: 30 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 1 cs. sütőpor, 2 dl tejföl, kis só, néhány csepp ecet.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot, jól összegyúrjuk, elsimítjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, közepes lángnál megsütjük.