Egy évzáró

„Folyó év június 21-én este tartotta meg óriási érdeklődés mellett a Diósdi Árpádházi Szent Erzsébet Egyesület évzáró ünnepélyét.
Ez alkalommal az Egyesületben mindig oly szíves örömmel időző Boer Judith missziós nővér is megjelent, amikor is nem mulasztotta el ismét felhívni a szülők figyelmét az Egyesület
céljára és annak leányainkra kiható áldásos hatására. Köszönetét fejezte ki Dr. Ujlaky Holtspach Ödönné elnöknő fáradhatatlan munkájáért, kinek személyében az Egyesület jövőjét biztosítva látja. Minél több ilyen jó katolikus asszonya van Magyarországnak –mondotta- annál előbb fog elkövetkezni mindannyiunk hő óhaja, a szebb jövő.
A műsor az Egyesület célját, munkáját ismertető, egyesületi lányok lelkéből fakadó értékes szavalatokkal kezdődött. Majd Goriczky Elvira Régi dal c. három felvonásos vígjátékát adták elő. Minden szereplő megérdemelte a figyelmet, de különösen Ring Vilma , Wágner Erzsébet, Tóth Ilonka, és Albecker Nusi játékát kell kiemelni. Kár azonban, hogy Wágner Erzsébet néha a komoly jeleneteknél is mosolyog! Legszebb része a darabnak a II felvonásban „Éva álma” volt, amikor is bájos manók, szépséges tündérek kecses táncokkal gyönyörködtették a
hallgatóságot és amikor hallható volt a Trubadur /Pátzius Szabina/ ajkáról Schubert Standchen c. gyönyörű szerenádja. Pátzius Szabina kellemes, lágy tónusú énekét lelkes tapssal jutalmazták.
Az ünnepély végén virágcsokrok átnyújtása közben mondottak köszönetet, s fejezték ki hálájukat a leányok szeretett elnöknőjüknek értük kifejtett eddigi munkásságáért.”

Forrás: Nagytétényi újság 1936. 13.szám, eredeti szóhasználat

Vélemény, hozzászólás?